Digitalisering, AI och yrkesutbildning

Vi uppdaterar med nya inlägg löpande - så håll utkik!

Läs våra blogginlägg

BIM i undervisningen

Integrering av BIM i undervisningen

BIM och BIM-Huset revolutionerar elutbildning genom att erbjuda digitala lösningar för effektivt samarbete och beslutsfattande. Dessa verktyg rustar framtidens elektriker och sätter nya standarder för arbetsmarknadens digitala krav.

Läs inlägget »
AI i yrkesutbildning

Framtidens Yrkesutbildning: Hur AI förändrar lärandet

I en värld där AI ständigt förändrar arbetsmarknaden, är det kritiskt för yrkeslärare att förstå och implementera denna teknologi i undervisningen. Denna artikel utforskar AI:s potential att revolutionera yrkesutbildning, de utmaningar och möjligheter det medför, och varför det är så viktigt för yrkeslärare att anpassa sig nu.

Läs inlägget »

Nya yrkesvägar genom teknologi

Teknologin växer. Så gör arbetsmarknaden. I Sverige ser vi det tydligt: AI och digitalisering förändrar och skapar nya jobb. Smarta Nättekniker, solcellsinstallatörer och elektriker med IoT-kompetens är exempel på det. Yrkesutbildningen måste följa med och det gäller både gymnasiet och vuxenutbildning.

Läs inlägget »
Göran Adlén föreläser på Yrkeslärarkonferensen

Göran Adlén – hur blir vi mer digiloga i skolans värld

Är det så enkelt att det handlar inte om att vara digital eller analog utan digilog, där vi tar det bästa från båda världarna och så gör vi en guacamole av detta för att nå bästa resultat. Det hävdar Göran Adlén, en av Sveriges mest erfarna trendspanare i sin föreläsning på Yrkeslärar­konferensen.

Läs inlägget »
Skip to content