Joakim Flink: Sveriges första AI pedagog och hans roll i undervisningen

Joakim Flink är Sveriges första AI pedagog. Han har varit finalist i "årets AI svensk". Dessutom håller han workshops som "Kom igång med generativ AI". I denna artikel utforskar vi hans arbete. Vi ser hur han revolutionerar undervisningen med AI i Sverige.

BÖRJAR OM . .. ...

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Föreläsningen har redan varit.
Joakim Flink AI pedagog

Joakim Flink är Sveriges första AI pedagog. Han har varit finalist i ”årets AI svensk”. Dessutom håller han workshops som ”Kom igång med generativ AI”. I denna artikel utforskar vi hans arbete. Vi ser hur han revolutionerar undervisningen med AI i Sverige.

Joakim Flink: Sveriges första AI pedagog och hans roll i undervisningen

Joakim Flink är en pionjär inom AI i undervisningen i Sverige. Med en bakgrund som startade på universitetet 2012, har han varit en aktiv aktör i att forma Sveriges AI-utbildning. I denna artikel kommer vi att utforska Joakim Flinks arbete och insatser inom AI i undervisningen, och hur han bidrar till att forma framtidens utbildning.

En resa genom AI och utbildning

Joakim Flink började sin resa inom AI redan 2012 och har sedan dess varit en aktiv aktör i att forma Sveriges AI-utbildning. Han har bland annat startat upp och ansvarat för Sveriges enda teknikspetsutbildning med fokus på AI och IOT. Dessutom har han varit finalist i ”årets AI svensk” och ”årets kompetensutvecklare inom tech”.

Föreläsningar, workshops och praktisk tillämpning

Joakim är inte bara en teoretiker; han är också en praktiker. Han har hållit en rad föreläsningar och workshops om AI i undervisningen.

Under Yrkeslärarkonferensen kommer han hålla en workshop där deltagarna får hjälp att komma igång med generativ AI i syfte att minska arbetsbördan. Workshopen som är uppdelad i tre delar kommer både ge en introduktion till olika chatrobotar, en praktisk del där deltagarna får testa på, och en dialog om framtida möjligheter. Slutligen kommer Joakim leda en diskussion om framtida möjligheter och hur textskapande AI kan användas i undervisningen.

Framtidens utmaningar

Joakim säger att han ser fram emot att utforska framtida dilemman inom AI-etik och moral. Han är engagerad i att diskutera och utforska hur AI kan användas på ett etiskt och moraliskt ansvarsfullt sätt i undervisningen.

Joakim Flink är en banbrytande kraft inom AI i undervisningen i Sverige. Med sin omfattande erfarenhet och engagemang, är han en viktig aktör i att forma hur AI kommer att integreras i framtidens utbildningssystem.

Mer att läsa som rör konferensens innehåll

Fler artiklar

BIM i undervisningen

Integrering av BIM i undervisningen

BIM och BIM-Huset revolutionerar elutbildning genom att erbjuda digitala lösningar för effektivt samarbete och beslutsfattande. Dessa verktyg rustar framtidens elektriker och sätter nya standarder för arbetsmarknadens digitala krav.

Läs mer »
AI i yrkesutbildning

Framtidens Yrkesutbildning: Hur AI förändrar lärandet

I en värld där AI ständigt förändrar arbetsmarknaden, är det kritiskt för yrkeslärare att förstå och implementera denna teknologi i undervisningen. Denna artikel utforskar AI:s potential att revolutionera yrkesutbildning, de utmaningar och möjligheter det medför, och varför det är så viktigt för yrkeslärare att anpassa sig nu.

Läs mer »
Skip to content