Linda Mannila – Professor Digitalisering och AI för utbildning

Linda Mannila är en framstående forskare inom området artificiell intelligens (AI) och digitalisering. Med en bakgrund inom datavetenskap och en doktorsexamen i artificiell intelligens, har hon gjort betydande insatser för att främja AI inom utbildningen.

BÖRJAR OM . .. ...

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Föreläsningen har redan varit.
Linda Manilla föreläser på Yrkeslärarkonferensen

Elutbildning utgör en central roll i dagens och framtidens teknikbransch. Digitalisering och artificiell intelligen (AI) kan användas i undervisningen för att effektivisera och förbättra elevernas lärande, och förenkla lärarnas vardag. En person som besitter omfattande kunskap och erfarenhet inom dessa områden är Linda Mannila, AI-Professor på Helsingfors universitet.

Linda Mannila forskar om AI och digitalisering i undervisningen

Linda Mannila är en framstående forskare inom området artificiell intelligens (AI) och digitalisering. Med en bakgrund inom datavetenskap och en doktorsexamen i artificiell intelligens, har hon gjort betydande insatser för att främja AI inom utbildningen.

Mannilas forskning fokuserar på integrationen av AI och digitala verktyg i utbildningsmiljöer och utforskar hur dessa teknologier kan förbättra inlärningsresultat och skapa mer personlig och interaktiv inlärning för elever. Genom sin omfattande kunskap och expertis har hon varit en viktig drivkraft för att forma framtidens utbildning och förbereda eleverna för kraven i en digitalt avancerad värld.

Framtidens undervisning – en digital revolution

Framtidens undervisning kräver att vi anpassar oss till den snabba teknikomvandlingen inom elteknikbranschen. Linda Mannila, genom sin forskning och praktiska erfarenhet som projektforskare och företagare, visar på möjligheterna med AI och digitalisering för att skapa en likvärdig utbildning.

AI är inget nytt fenomen, men efter att ChatGPT lanserades i november 2022 har diskussionen kring AI exploderat runt om i världen, inte minst inom utbildningssektorn. I Lindas föreläsning tar vi avstamp i ChatGPT för att sedan lyfta blicken och fundera på vad AI-utvecklingen kan innebära för yrkesutbildningen ur ett bredare perspektiv, speciellt med fokus på beredskap inför framtiden. Deltagande i Yrkeslärarkonferensen utgör en enastående möjlighet att lära sig mer om potentialen och betydelsen av AI i undervisningen.

Sammanfattning

För att möta framtidens krav och förväntningar i en digitaliserad värld är det nödvändigt att integrera digitala verktyg och AI i undervisningen. Linda Mannila, som tillträder som AI-Professor vid Helsingborgs universitet, besitter en omfattande erfarenhet och kunskap inom digitalisering och AI i undervisningen. Genom att delta i Yrkeslärarkonferensen får lärare och rektorer möjligheten att ta del av hennes insikter och vara med på den digitala revolutionen inom skolvärlden.

Mer att läsa som rör konferensens innehåll

Fler artiklar

BIM i undervisningen

Integrering av BIM i undervisningen

BIM och BIM-Huset revolutionerar elutbildning genom att erbjuda digitala lösningar för effektivt samarbete och beslutsfattande. Dessa verktyg rustar framtidens elektriker och sätter nya standarder för arbetsmarknadens digitala krav.

Läs mer »
AI i yrkesutbildning

Framtidens Yrkesutbildning: Hur AI förändrar lärandet

I en värld där AI ständigt förändrar arbetsmarknaden, är det kritiskt för yrkeslärare att förstå och implementera denna teknologi i undervisningen. Denna artikel utforskar AI:s potential att revolutionera yrkesutbildning, de utmaningar och möjligheter det medför, och varför det är så viktigt för yrkeslärare att anpassa sig nu.

Läs mer »
Skip to content